Ympäristö ja energia

Ympäristö ja energia - aurinkosuojaus energiansäästönä

Ruutu Kaihdin Turussa neuvoo aurinkosuojaukseen liittyvissä energia-asioissa

Aurinkosuojaus on dynaaminen osa kiinteistöjen energiatehokkuuden hallintaa. Sillä voidaan tehokkaasti vaikuttaa energiankulutukseen, asumismukavuuteen sekä työviihtyvyyteen.

Aurinkosuojaus on olemassa oleva ekologinen ja ekonominen ratkaisu rakennusten energiankulutuksen vähentämiseen.
Aurinkosuojia säätelemällä voidaan kylmänä kautena hyödyntää auringon lämpöenergiaa päästämällä sitä sisään ja vastaavasti estetään ylilämpöä lämpimänä kautena. Jäähdytyksessä on tutkitusti mahdollisuus saavuttaa jopa 89%:n säästö energiankulutuksessa. Lämmityskustannuksiinkin säästöä voi syntyä 9%.

Uudisrakennuksissa voidaan oikein mitoitetuilla aurinkosuojilla säästää jo ilmanvaihdon investointikustannuksissa jopa niin että käytännössä aurinkosuojat maksavat itsensä heti takaisin. Lisäksi käyttöaikainen säästö alkaa välittömästi. Uudet rajat kiinteistöjen energiankulutukselle käytännössä jo vaativat jonkun auringonsuojaratkaisun. Talotekniikkaa suunniteltaessa tulisikin huomioida aurinkosuojat ennen kuin esim. jäähdytystarvetta lasketaan.

Toimiva aurinkosuojaus mahdollistaa rakennusten isotkin ikkunapinnat ilman jäähdytysongelmaa ja samalla voidaan hyödyntää luonnonvaloa ja säästää valaistukseen tarvittavaa energiaa.
Taloudellisen hyödyn lisäksi tuloksena on siis vähän tai ei ollenkaan energiaa kuluttava edullinen tapa vähentää päästöjä ja tehdä ympäristöämme paremmaksi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää aurinkosuojien tarjoamista energiansäästöhyödyistä! Suunnitellaan yhdessä sinulle paras mahdollinen suojausjärjestelmä.

Close Menu